Interview Stichting Shosholoza

by Life Impact Company

Interview Stichting Shosholoza

by Life Impact Company

by Life Impact Company

Steeds meer jongeren voelen de behoefte om te ontdekken wie ze echt zijn. Ze willen hun hart volgen en zijn op zoek naar zingeving. Het grootschalige en anonieme onderwijs biedt echter geen antwoorden.

Vragen als ‘Wie ben ik?’ en ‘Wat wil ik achterlaten?’ komen te weinig aan bod. Met de alternatieve business school GRIT, een project van Stichting Shosholoza, wil Gloria van Ewijk jongeren helpen om het contact met zichzelf te herstellen.

Ik wil jongeren helpen om hun eigen pad te ontdekken.

Gloria weet als geen ander hoe belangrijk persoonlijke aandacht is om jezelf te ontwikkelen. Ze begon ooit op de kappersschool, en rondde in 2012 een Executive MBA af aan Nyenrode Business Universiteit. “Dit was me nooit gelukt zonder mensen die in me geloofden en me kansen gaven zodat ik mijn eigen pad kon kiezen.”

Om zoveel mogelijk jongeren te helpen om het maximale uit zichzelf te halen is Gloria druk bezig met de oprichting van Stichting Shosholoza. Alle projecten van de stichting zullen in het teken staan van persoonlijk leiderschap bij jongeren. Zo ook de GRIT Business School: een alternatievebusiness school voor mbo-, hbo- en universitaire studenten.

“Shosholoza is Zuid-Afrikaans voor ‘Ga voorwaarts’. Ik wil studenten meegeven dat ze altijd vooruit kunnen komen, wat hun achtergrond ook is of waar ze ook vandaan komen.”

Leiderschap, ondernemerschap en personal branding

Het lesprogramma van Grit, dat studenten naast hun standaardcurriculum kunnen volgen, zal draaien om leiderschap, ondernemerschap en personal branding. Een krachtige combinatie om impact te maken, aldus Gloria: “Pas als je blij bent met jezelf en weet wat je echt wilt kun je van betekenis zijn voor een ander.”

“Pas als je jezelf kent kun je van betekenis zijn voor een ander.”

Andere culturen

Om de studenten te laten ervaren dat er heel veel verschillende manieren zijn waarop je zin kunt geven aan je leven neemt GRIT de jongeren mee op uitwisseling naar Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en India. “Zo leren de studenten een andere cultuur kennen, en komen ze erachter dat je op heel veel verschillende manieren naar jezelf en de wereld om je heen kunt kijken.”

“Kijk maar wat bij je past. En als je dat weet, dan is dat jouw pad.”

De keuze voor deze drie landen berust niet op toeval. Tijdens de lessen zullen de filosofieën van Nelson Mandela, Martin Luther King en Gandhi centraal staan. Gloria: “Zelf heb ik altijd veel kracht geput uit de voorbeelden en filosofieën van deze rolmodellen, vooral op momenten waarop ik even niet wist welke weg ik moest inslaan. We kunnen veel leren van hoe zij met kansen en uitdagingen omgingen.”

Alles opengooien

Bij Grit staat de passie van de student centraal. Dat is wat we met het programma willen doen, de deur volledig openzetten. Niet zeggen: dit moet jij worden, dit moet jij bereiken of dit is jouw einddoel. Nee, we geven de studenten een palet van opties en zeggen: kijk maar wat bij je past. En als je dat weet, dan is dat jouw pad.

Nieuws

This is custom heading element

Het muZIEum is voor mij altijd een inspirerend voorbeeld geweest van sociaal ondernemerschap. Ik ben altijd trots en blij geweest om het muZIEum als klant te kunnen versterken.

This is custom heading element

Gebruik alles en verspil niets! Vorige week was ik op bezoek bij onze klant BORO*ATELIER van oprichter Lotje Terra. Wij adviseren Boro met het implementeren van een innovatief verdienmodel.

This is custom heading element

In mijn werkzaamheden wordt ik vaak geconfronteerd met jongeren die het niet kunnen, of beter gezegd; jongeren die denken dat zij het niet kunnen. Het zijn jongeren die iets hebben meegemaakt en daardoor een rugzak aan bagage met zich meedragen. Ze hebben vaak negatieve ervaringen opgedaan, waardoor zij geen positiviteit meer zien. Totdat ze tegenover […]

This is custom heading element

Wij zijn vandaag 11 jaar oud geworden. Life Impact Company is veel meer geworden, dan ik ooit had kunnen bedenken.

Nieuwsgierig naar Life Impact Company

Naam

Email

Je telefoonnummer

Je bericht

Top