Ivi Huijsmans: De krachtigste manier om je droom te verwezenlijken is passie

by Life Impact Company

Ivi Huijsmans: De krachtigste manier om je droom te verwezenlijken is passie

by Life Impact Company

by Life Impact Company

Samen met mijn broer Tim heb ik 4 jaar geleden een dierenwelzijnsorganisatie opgericht. Ikwerk al 5,5 jaar elke zaterdag bij de dierenambulance. Daar werk ik in de dierenverzorging en verricht ik kleine medische handelingen.

Red de Aarde

Mijn broer en ikzijn eendierenwelzijnsorganisatie begonnen onder de naam “Red de Aarde”. Aangezien we lokaal, nationaal en inmiddels internationaal actief zijn hebben we er voor gekozen om verder te gaan onder een internationale naam, zijn de Faunawatch.Ik ben Ivi Huijsmans en ik ben nu 16 jaar en zit in de 5e klas van het VWO op de vrije school in Maastricht.

Santiago de Compostela

Om op dit punt te komen is er heel wat vooraf gegaan. Het begon allemaal toen mijn broer en ik samen met onze ouders naar Santiago de Compostela wandelden, een wandelroute van ruim 2000 kilometer. We zijn op weg naar deze Spaanse stad door 4 landen gekomen. Dagen hebben we helemaal alleen met ons gezinnetje gelopen zonder iemand tegen te komen, genietend van de natuur om ons heen. Toch werd deze rust soms ruw verstoord door een enorme snelweg door een prachtig bos, vervuiling van de natuur, enz. Dat zette ons aan het denken. Toen we een jaar later in Oostenrijk op vakantie waren, hoorden we dat oliemaatschappij Shell ging boren op de Noordpool, een van de meest ongerepte natuurgebieden ter wereld. Dit was voor mijn broer en mij het moment om te denken: “we moeten iets doen!”. We voegden meteen de daad bij het woord. Terwijl we nog midden tussen de Oostenrijkse bergen zaten, maakten we schetsen en teksten voor de website; we gingen namelijk een organisatie oprichten! Thuis aangekomen werd alles meteen uitgevoerd.

Nederlandse Wereldverbeteraar van het Jaar

In de hierop volgende jaren bedachten we acties en voerden deze uit. We startten een bijenbeschermingsproject, wat inhield dat we in verschillende gemeentes bijenhotels plaatsten met een bijvriendelijke zone eromheen. Met dit project zijn we door het ministerie van Buitenlandse Zaken verkozen tot Nederlandse Wereldverbeteraar van het Jaar. Kort daarop volgden interessante gesprekken met o.a. minister Ploumen van buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking, Staatssecretaris Dijksma van milieu en VN-vredesambassadeur Jane Goodall.

Faunawatch

Vele activiteiten en acties volgden. Afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld in het Afrikaanse Ghana een imkerproject gedaan. Hier hebben we 66 studenten en 25 leerkrachten opgeleid tot imker en hen hiervoor alle benodigde materialen verschaft. Dit was ook het punt waarop een internationale naam echt belangrijk werd. Faunawatch zet zich in voor het welzijn van dieren en de bescherming van dieren door activiteiten, educatie en acties. Bedreigde diersoorten van klein tot groot, van bij tot gorilla, komen hierbij aan bod. We willen ook de jongeren zoveel mogelijk betrekken bij onze organisatie, wat je ook terugziet in de bestuurssamenstelling. Het bestuur bestaat o.a. uit een 17-jarige en twee 16-jarigen. We vinden het belangrijk dat we meteen tot actie over kunnen gaan, er is dan ook geen sprake van bureaucratie binnen de organisatie. Veel diersoorten worden bedreigd door toedoen van de mens. We houden er dan ook rekening mee dat dieren en mensen onderdeel uitmaken van een groot samenhangend geheel en bevorderen bijvoorbeeld alternatieve leefgebieden voor dieren en alternatieve inkomstenbronnen voor mensen die door de bescherming van bepaalde diersoorten inkomsten zouden kwijt raken.

Selfie-actie

De eerste campagne waarbij Faunawatch dierenliefhebbers betrekt, is een selfie-actie waarmee we aandacht vragen voor Werelddierendag én onze nieuwe naam. Daarbij roepen we mensen op een selfie met een dier te plaatsen op social media met de tekst: Breng (bedreigde) dierensoorten & het belang van dierenwelzijn onder de aandacht met een #faunawatchselfie.

Meer weten over Ivi Huijsmans

LinkedIn I Website

 

This is custom heading element

In mijn werkzaamheden wordt ik vaak geconfronteerd met jongeren die het niet kunnen, of beter gezegd; jongeren die denken dat zij het niet kunnen. Het zijn jongeren die iets hebben meegemaakt en daardoor een rugzak aan bagage met zich meedragen. Ze hebben vaak negatieve ervaringen opgedaan, waardoor zij geen positiviteit meer zien. Totdat ze tegenover […]

This is custom heading element

Ik heb altijd veel verschillende dingen gedaan: een brede opleiding, een diverse baan. Als zpp-er heb ik allerlei opdrachten gedaan. Parttime freelancen en parttime loondienst. The best of both worlds, zo hield ik mezelf voor. Aan de ene kant de vrijheid van het ondernemerschap en aan de andere kant de zekerheid van loondienst.

This is custom heading element

This had been a very special year in my life; I accomplished a dream I had for some year now. Ten years ago, when I was starting my Bachelor degree in Mexico City, I pictured myself doing a post-graduate program in a country far away from home.

This is custom heading element

Ik voel mij een echte Rotterdammer en woon al meer dan 20 jaar in Rotterdam. Oorspronkelijk kom ik uit Limburg, maar ik wilde liever naar Rotterdam en ik ben in mijn eentje op mijn 18e naar Rotterdam vertrokken. Rotterdam is een stad van doeners en er woonden, ook toen al, mensen die overal van de [...]

Nieuwsgierig naar Life Impact Company

Naam

Email

Je telefoonnummer

Je bericht

Top