Angelique Tonnaer: 10 jaar geleden emigreerde ik naar Antalya

by Life Impact Company

Angelique Tonnaer: 10 jaar geleden emigreerde ik naar Antalya

by Life Impact Company

by Life Impact Company

Tien jaar geleden emigreerde ik naar Antalya. Nu heb ik een origineel bedrijf met een fantastische collega en inspirerend werk, waarmee ik een brug sla tussen Europa, Nederland en Turkije en bedrijven help om meer volgens het principe people planet profit te werken.

Als eigen baas heb ik bovendien de vrijheid en onafhankelijkheid om dit alles te combineren met mijn gezinnetje en mijn activiteiten als paardentrainer. Voordat ik naar Turkije ging heb ik drie jaar in en rondom de EU instituties in Brussel gewerkt. Daarna heb ik de oprichting van de Nationale Jeugdraad gecoördineerd en vervolgens vijf jaar de afdeling Internationale Jeugdparticipatie en Sociale Zaken gemanaged.  Daar ben ik het belang van het principe ‘van, voor en door’ gaan inzien. Je kunt mensen alleen echt betrekken als je ze de tools geeft om zelf mee te beslissen. Bottom up en vraaggestuurd zijn daarbij mijn principes geworden.

Thorn

Hoe ben ik op deze plek terechtgekomen? Wat is de rode draad geweest in mijn leven? Het begint in Thorn…Via de muziek die we met onze Koninklijke Harmonie Thorn speelden en de reizen die we maakten met dit orkest, raakte ik gefascineerd door het buitenland en talen, Spaans in het bijzonder. Naast Limburgs/ Nederlands leerde ik Engels, Frans en Duits en besloot ik vervolgens Spaans en Internationale Betrekkingen te gaan studeren.

Tijdens mijn studie op de Universiteiten van Utrecht en Granada raakte ik geïnteresseerd in ‘Al Andalus’ in Zuid Spanje, waar 800 jaar een bloeiende samenleving was van verschillende religies en culturen. Het was voor mij een voorbeeld van hoe het ook kan… en het is de inspiratie voor mijn latere leven geworden. Het bouwen van bruggen tussen verschillende culturen en religies…

Turkije

Bij ons bedrijf TRIADA gebruik ik mijn ervaring en netwerk om Turkse (toerisme) bedrijven of organisaties die groener en socialer willen worden te helpen om hun horizon te verbreden. Daarnaast werk ik voor internationale bedrijven die samen willen werken met Turkse bedrijven of organisaties. Wij richten ons op het adviseren en controleren van toerisme bedrijven (Travelife), het vinden van internationale partners en het implementeren van projecten, vooral op het gebied van MVO, onderwijs, training en uitwisseling.

Ik coördineer projecten zoals het Nederlands-Turks bereden politieproject en vele uitwisselingen van leraren en stagiaires, zowel naar Turkije als naar Nederland. Momenteel lopen er bijv. Turkse landbouwstudenten stage in Nederlandse bedrijven en trainen we Turkse en Italiaanse jongeren hoe ze hun bedrijf kunnen starten en runnen.

Cultuur

De werkcultuur is anders dan in Nederland. Werknemers komen vaak minder op voor hun recht. Er heerst hier veel meer hierarchie. De baas is ook echt de baas. Ook de manier hoe projecten worden begeleid is behoorlijk anders en veel meer op controle gericht, met een zware burocratie. Dit zijn enkele voorbeelden van zaken waar ik ook na 10 jaar nog moeilijk aan kan wennen en die ik probeer te veranderen…

Sinds 2009 focus ik meer en meer op duurzaam toerisme. Ik ben Travelife auditor & adviseur voor accomodaties en toerisme bedrijven. TRIADA is tevens officieel vertegenwoordiger voor Travelife voor tour operators,  reisbureaus en excursieproviders in Turkije.

Idealisme

In die hoedanigheid draag ik mijn steentje bij aan ‘better places to live and better places to visit’, de beste vertaling van duurzaam toerisme. In Turkije heb ik Turks aan mijn talenrepertoire toegevoegd. Gelukkig heb ik een collega talenwonder die mij helpt om zaken goed op papier te zetten en ze te vertalen in onze projecten. Want het Turks bleek de moeilijkste taal om te leren…

Ik geloof dat politiek en media niet voldoende zijn om mensen bij elkaar te brengen en begrip te kweken. Samenwerken met een gemeenschappelijk doel werkt veel beter en dat is precies wat we in onze projecten doen. Mensen bij elkaar brengen om er met zijn allen beter van te worden…

Als ik terugkijk op mijn carrière is de rode draad people, planet, profit oftewel praktisch idealisme. Ik hoop dat ik deze activiteiten nog lang voort kan zetten in een vrij en vredig Turkije…

Meer weten over Angelique Tonnaer

LinkedIn I Website

This is custom heading element

In mijn werkzaamheden wordt ik vaak geconfronteerd met jongeren die het niet kunnen, of beter gezegd; jongeren die denken dat zij het niet kunnen. Het zijn jongeren die iets hebben meegemaakt en daardoor een rugzak aan bagage met zich meedragen. Ze hebben vaak negatieve ervaringen opgedaan, waardoor zij geen positiviteit meer zien. Totdat ze tegenover […]

This is custom heading element

Ik heb altijd veel verschillende dingen gedaan: een brede opleiding, een diverse baan. Als zpp-er heb ik allerlei opdrachten gedaan. Parttime freelancen en parttime loondienst. The best of both worlds, zo hield ik mezelf voor. Aan de ene kant de vrijheid van het ondernemerschap en aan de andere kant de zekerheid van loondienst.

This is custom heading element

This had been a very special year in my life; I accomplished a dream I had for some year now. Ten years ago, when I was starting my Bachelor degree in Mexico City, I pictured myself doing a post-graduate program in a country far away from home.

This is custom heading element

Ik voel mij een echte Rotterdammer en woon al meer dan 20 jaar in Rotterdam. Oorspronkelijk kom ik uit Limburg, maar ik wilde liever naar Rotterdam en ik ben in mijn eentje op mijn 18e naar Rotterdam vertrokken. Rotterdam is een stad van doeners en er woonden, ook toen al, mensen die overal van de [...]

Nieuwsgierig naar Life Impact Company

Naam

Email

Je telefoonnummer

Je bericht

Top