Janine Rietjens: Solliciteren ‘strelend & vervelend’

by Life Impact Company

Janine Rietjens: Solliciteren ‘strelend & vervelend’

by Life Impact Company

by Life Impact Company

Het is zover…je contract wordt niet verlengd. Is het een vloek of een zegen? Je staat op straat maar tegelijkertijd ligt de wereld voor je open. En die wereld is groot! Wat nou als je, net als ik, wel weet wat je wilt, maar niet weet onder welke functietitel dat valt. 

Dat je de omgeving helemaal kan dromen, maar niet weet welk bedrijf daarbij past… Dat voelt als zoeken in een hooiberg, waarbij je niet weet dat je de spreekwoordelijke naald zoekt. Iedere dag weer werp ik een brede blik op LinkedIn jobs, vacaturesites, bedrijven die mij interessant lijken, zelfs vacaturepagina’s in de papieren krant pluis ik na. Er is geen gebrek aan vacatures, maar een dynamische functie vinden waar ik al mijn energie in kwijt kan is een andere opgave. Er hoeft er maar één tussen te staan, dus ik blijf zoeken.

Motivatie

Zodra ik een mooie functie gevonden heb begint het gevecht om op gesprek te mogen komen. Ik pas mijn CV aan en schrijf een motivatiebrief.  Ik verzend mijn sollicitatie en vol smart wacht ik af. Eindelijk is daar dan het moment, er zit een e-mail van het specifieke bedrijf in mijn inbox. Mijn hartslag verhoogt. De eerste zinnen gaan goed “met veel belangstelling hebben we je CV gelezen”, strelende woorden. Mijn ogen schieten onbewust snel verder ”helaas zijn er andere kandidaten die beter bij het profiel passen”, vervelende woorden.

Mijn hartslag gaat omlaag, samen met mijn oogleden. Ik mag weer opnieuw beginnen.

Maar waar een deur sluit, gaat een andere deur open…we gaan gewoon verder! En dat werkt. De afgelopen vier sollicitaties mocht ik op gesprek komen. Stuk voor stuk leuke en interessante gesprekken en stuk voor stuk dezelfde reactie. Als persoon pas ik perfect binnen de organisatie; authentiek, puur en energiek. Af en toe was het zelfs een hele lofzang en uitermate strelend. Maaaaar, mijn achtergrond is niet specifiek/ gericht genoeg. Dus krijg ik de baan niet…..vervelend.

Vloek een zegen

Het ene moment ben ik het thuis zitten helemaal beu en voelt het echt als een vloek. Ik wil aan het werk. Het andere moment voel ik me heerlijk vrij en is het een zegen, want ik kan gaan en staan waar ik wil. Hoe zorg ik er nou voor dat ik de vrijheid blijf voelen en tegelijkertijd kan gaan werken? Juist! Door die passende baan te vinden.

Ik sta op straat, maar de hele wereld ligt voor me open…

Dus ga ik weer verder met mijn zoektocht. Ik maak van de vloek een zegen en onder het genot van een lekker bakkie en taartje kruip ik achter mijn laptop. Doe je met me mee? Want ik ben vast niet de enige die aan het zoeken is. 

Meer weten over Janine Rietjens

LinkedIn

This is custom heading element

In mijn werkzaamheden wordt ik vaak geconfronteerd met jongeren die het niet kunnen, of beter gezegd; jongeren die denken dat zij het niet kunnen. Het zijn jongeren die iets hebben meegemaakt en daardoor een rugzak aan bagage met zich meedragen. Ze hebben vaak negatieve ervaringen opgedaan, waardoor zij geen positiviteit meer zien. Totdat ze tegenover […]

This is custom heading element

Ik heb altijd veel verschillende dingen gedaan: een brede opleiding, een diverse baan. Als zpp-er heb ik allerlei opdrachten gedaan. Parttime freelancen en parttime loondienst. The best of both worlds, zo hield ik mezelf voor. Aan de ene kant de vrijheid van het ondernemerschap en aan de andere kant de zekerheid van loondienst.

This is custom heading element

This had been a very special year in my life; I accomplished a dream I had for some year now. Ten years ago, when I was starting my Bachelor degree in Mexico City, I pictured myself doing a post-graduate program in a country far away from home.

This is custom heading element

Ik voel mij een echte Rotterdammer en woon al meer dan 20 jaar in Rotterdam. Oorspronkelijk kom ik uit Limburg, maar ik wilde liever naar Rotterdam en ik ben in mijn eentje op mijn 18e naar Rotterdam vertrokken. Rotterdam is een stad van doeners en er woonden, ook toen al, mensen die overal van de [...]

Nieuwsgierig naar Life Impact Company

Naam

Email

Je telefoonnummer

Je bericht

Top