Gwyneth Leermakers: Een slimme meid is op de toekomst voorbereid

by Life Impact Company

Gwyneth Leermakers: Een slimme meid is op de toekomst voorbereid

by Life Impact Company

by Life Impact Company

Als jij ook een kind van de jaren ’80 bent herken je deze slogan vast. De zin komt uit een campagne uit 1989 van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om meisjes te stimuleren een vak te leren om later in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien en economisch onafhankelijk te zijn.

Dat is ze in mijn geval gelukt. Als kind is mij hard werken en voor jezelf zorgen met de paplepel ingegeven. Ik was het braafste meisje van de klas. Ik doorliep mijn studies in snel tempo om daarna meteen te gaan werken. Op mijn 30e had ik mijn droombaan. Ik was marketing manager, gaf leiding aan een team en ik was Management Team lid. Trots als een pauw was ik.

Onrust

Ik was trots op mezelf. Ik had een doel en dit bereikt. Ik was inderdaad financieel onafhankelijk en had een vak geleerd. Een slimme meid dus. Na een tijdje maakte het eerste gevoel van trots plaats voor een gevoel van onvrede en onrust. Was dit nu echt mijn droombaan? Was dit de reden dat ik uit mijn bed kwam ’s ochtends? Was dit wat ik het allerliefste deed? Diep van binnen wist ik het antwoord wel. Maar ik ging gewoon door. Ik had toch alles om gelukkig te zijn? 

Droombaan verliezen

Tijdens mijn zwangerschap in 2011 werd ik ziek, mijn zoontje werd eerder gehaald. Ik wist dat het niet goed met me ging. Toch voorzag ik niet dat ik een herstelperiode van 1 jaar nodig had. Eenmaal hersteld raakte ik mijn “droombaan” kwijt. En ineens stond de trein waarop ik al jaren doordenderde stil. Van buiten naar binnen. Dat is wat ik heb gedaan. Ik ben gaan onderzoeken wie ik was zonder baan om mij achter te verschuilen. Ik ging stappen zetten om steeds meer van mezelf te laten zien. Ik begon een blog, ik startte als zelfstandig marketingadviseur, ik volgde een coachopleiding, startte een community voor werkende moeder, kreeg een dochtertje en momenteel ben ik bezig met het ontwikkelen van online producten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Hart

En bij elke stap luister ik naar mijn hart. Ik geloof dat echte verandering van binnenuit komt. Opnieuw ontdekken wie je bent en met jouw unieke kwaliteiten naar buiten treden. Het is mijn wens dat iedereen het vuurtje in zichzelf vindt, gaat doen wat hij het allerliefste doet zodat de wereld een beetje mooier wordt. Ik help mensen graag het vuurtje in zichzelf aan te wakkeren. Als aanjager en richtinggever. 

Meer weten over Gwyneth Leermakers

LinkedIn

This is custom heading element

In mijn werkzaamheden wordt ik vaak geconfronteerd met jongeren die het niet kunnen, of beter gezegd; jongeren die denken dat zij het niet kunnen. Het zijn jongeren die iets hebben meegemaakt en daardoor een rugzak aan bagage met zich meedragen. Ze hebben vaak negatieve ervaringen opgedaan, waardoor zij geen positiviteit meer zien. Totdat ze tegenover […]

This is custom heading element

Ik heb altijd veel verschillende dingen gedaan: een brede opleiding, een diverse baan. Als zpp-er heb ik allerlei opdrachten gedaan. Parttime freelancen en parttime loondienst. The best of both worlds, zo hield ik mezelf voor. Aan de ene kant de vrijheid van het ondernemerschap en aan de andere kant de zekerheid van loondienst.

This is custom heading element

This had been a very special year in my life; I accomplished a dream I had for some year now. Ten years ago, when I was starting my Bachelor degree in Mexico City, I pictured myself doing a post-graduate program in a country far away from home.

This is custom heading element

Ik voel mij een echte Rotterdammer en woon al meer dan 20 jaar in Rotterdam. Oorspronkelijk kom ik uit Limburg, maar ik wilde liever naar Rotterdam en ik ben in mijn eentje op mijn 18e naar Rotterdam vertrokken. Rotterdam is een stad van doeners en er woonden, ook toen al, mensen die overal van de [...]

Nieuwsgierig naar Life Impact Company

Naam

Email

Je telefoonnummer

Je bericht

Top