Harro Homan: Leiderschap begint bij jezelf

by Life Impact Company

Harro Homan: Leiderschap begint bij jezelf

by Life Impact Company

by Life Impact Company

Routine is killing voor mij en persoonlijke ontwikkeling loopt als een rode draad door mijn leven, zowel in werk als privé. Na de afgelopen acht jaar in vier verschillende functies bij twee verschillende overheden te hebben gewerkt, ben ik in december vorig jaar overgestapt naar een commercieel bedrijf.

Mijn naam is Harro Homan, ik ben 37 jaar oud en ik ben iemand die zichzelf graag uitdaagt, doelen stelt en grenzen verlegt. Ik ben gestart als hoofd Public Affairs & Stakeholdermanagement verantwoordelijk voor het team dat de lobby in Den Haag, Brussel en de regio coördineert. Bijzonder aan deze stap is de andere wereld waar ik nu deel van uitmaak, de wereld van de targets, commerciële planningen, KPI’s en halfjaarcijfers.

Leiderschap

Bijzonder is ook de ontdekking dat onder die wereld dezelfde krachten schuilgaan als in mijn oude omgeving, namelijk invloed, macht en leiderschap. En dat de eerste twee krachten vaak ruimschoots aanwezig zijn, maar de derde veel minder. Voor mij is die ontdekking een bevestiging van iets waar ik al langer in geloof, namelijk dat leiderschap begint bij jezelf, bij geloof in je eigen kracht, bij weten waar je goed in bent en waarin minder, bij een open houding waarin je feedback organiseert en stimuleert. En dat is precies wat ik in mijn nieuwe rol probeer te doen.

Vertrouwen

Vanuit een waarderende houding stimuleer en prikkel ik mijn medewerkers om het beste uit zichzelf te halen. Door te zeggen wat ik doe en te doen wat ik zeg geef ik mijn medewerkers daarnaast het vertrouwen dat ze mijn steun hebben als er iets misgaat.

Ik ben er trots op dat die aanpak niet alleen herkend en gewaardeerd wordt, maar ook zijn vruchten begint af te werpen in de kwaliteit van ons lobbywerk. Grootste risico voor mezelf als leider is dat ik de stappen die mijn club en ik gezet hebben niet meer als indrukwekkende milestones markeer, maar als een voor de hand liggende ontwikkeling ga zien, waardoor ik mezelf (en de omgeving) het plezier van successen vieren ontneem en al snel ga denken:

What’s next??

Maar misschien is dat ook meteen een belangrijke volgende stap en uitdaging in mijn persoonlijke ontwikkeling en als leider, namelijk in het moment en ten volle genieten van de stap die je samen gezet hebt……..!!

Meer weten over Harro Homan

LinkedIn

This is custom heading element

In mijn werkzaamheden wordt ik vaak geconfronteerd met jongeren die het niet kunnen, of beter gezegd; jongeren die denken dat zij het niet kunnen. Het zijn jongeren die iets hebben meegemaakt en daardoor een rugzak aan bagage met zich meedragen. Ze hebben vaak negatieve ervaringen opgedaan, waardoor zij geen positiviteit meer zien. Totdat ze tegenover […]

This is custom heading element

Ik heb altijd veel verschillende dingen gedaan: een brede opleiding, een diverse baan. Als zpp-er heb ik allerlei opdrachten gedaan. Parttime freelancen en parttime loondienst. The best of both worlds, zo hield ik mezelf voor. Aan de ene kant de vrijheid van het ondernemerschap en aan de andere kant de zekerheid van loondienst.

This is custom heading element

This had been a very special year in my life; I accomplished a dream I had for some year now. Ten years ago, when I was starting my Bachelor degree in Mexico City, I pictured myself doing a post-graduate program in a country far away from home.

This is custom heading element

Ik voel mij een echte Rotterdammer en woon al meer dan 20 jaar in Rotterdam. Oorspronkelijk kom ik uit Limburg, maar ik wilde liever naar Rotterdam en ik ben in mijn eentje op mijn 18e naar Rotterdam vertrokken. Rotterdam is een stad van doeners en er woonden, ook toen al, mensen die overal van de [...]

Nieuwsgierig naar Life Impact Company

Naam

Email

Je telefoonnummer

Je bericht

Top