Majnu Michaud: De juiste ontmoeting op het juiste moment

by Life Impact Company

Majnu Michaud: De juiste ontmoeting op het juiste moment

by Life Impact Company

by Life Impact Company

15 jaar geleden zette ik de stap om mijn eigen bedrijf op te zetten en daarmee de onvoorspelbaarheid van het leven te verwelkomen. Van deze belangrijke beslissing heb ik geen moment spijt gehad.

Ik ben Majnu Michaud en omschrijf mezelf als gedreven, mensgericht, begripvol en ondernemend. Ik werkte toentertijd in loondienst en ik wilde een wereldreis gaan maken. Mijn werkgever vond dat geen goed idee en dus hakte ik zelf de knoop door. Ik nam afscheid van de organisatie en vertrok voor drie maanden naar Midden-Amerika.

Toevallige ontmoeting

In Guatemala-Stad had ik een toevallige ontmoeting met een Belg die daar twee hotels had opgezet om dakloze jongeren de kans te geven om werkervaring op te doen. Ik was geboeid door zijn verhaal en vroeg hem hoe hij dit voor elkaar gekregen had. Zijn antwoord was eenvoudig: “Ondernemen is heel makkelijk. Je neemt telkens beslissingen. Als een beslissing goed uitpakt dan herhaal je het. Als het een foute beslissing is dan compenseer je deze zo snel mogelijk met twee goede beslissingen.” Dit waardevolle advies heb ik ter harte genomen en ik pas het nog altijd in de praktijk toe.

Accepteren en loslaten

Ik heb een coachpraktijk in Utrecht en daarnaast werk ik ook als trainingsacteur. Met beide beroepen help ik mensen om bewust keuzes te maken in hun leven. We lopen allemaal wel eens tegen hindernissen aan en het is mooi om te merken dat er voor bijna elk probleem een passende oplossing is. En als er geen oplossing lijkt te zijn dan is accepteren en loslaten vaak heel passend.

Soms vraag ik me af hoe het komt dat we vaak de juiste mensen op het juiste moment tegenkomen. Zoals de man die ik in Guatemala tegenkwam. Ik heb daar het antwoord niet op kunnen vinden en dat is misschien wel beter zo. Zonder het antwoord kunnen we ons laten inspireren op de meest onverwachte momenten.

Meer weten over Majnu Michaud

LinkedIn

This is custom heading element

Ik heb altijd veel verschillende dingen gedaan: een brede opleiding, een diverse baan. Als zpp-er heb ik allerlei opdrachten gedaan. Parttime freelancen en parttime loondienst. The best of both worlds, zo hield ik mezelf voor. Aan de ene kant de vrijheid van het ondernemerschap en aan de andere kant de zekerheid van loondienst.

This is custom heading element

This had been a very special year in my life; I accomplished a dream I had for some year now. Ten years ago, when I was starting my Bachelor degree in Mexico City, I pictured myself doing a post-graduate program in a country far away from home.

This is custom heading element

Ik voel mij een echte Rotterdammer en woon al meer dan 20 jaar in Rotterdam. Oorspronkelijk kom ik uit Limburg, maar ik wilde liever naar Rotterdam en ik ben in mijn eentje op mijn 18e naar Rotterdam vertrokken. Rotterdam is een stad van doeners en er woonden, ook toen al, mensen die overal van de […]

This is custom heading element

De essentie van mijn werk is dat ik vooral de dingen doe waar ik energie van krijg. Ik wil me verbonden voelen met het product en met de mensen binnen de organisatie – en dat vind ik hier, bij Rituals.

Nieuwsgierig naar Life Impact Company

Je naam

Je email

Je telefoonnummer

Onderwerp

Je boodschap

Top