Danielle van Voorst van Beest: Op naar Nieuw Zeeland

by Life Impact Company

Danielle van Voorst van Beest: Op naar Nieuw Zeeland

by Life Impact Company

by Life Impact Company

Na 5 jaar werken in de publieke sector stond ik op een zogenaamd kruispunt in mijn baan. Mijn partner had zojuist zijn opleiding tot huisarts afgerond en kon overal aan de slag, ook in het buitenland. 

Onze zoon was inmiddels 1,5 jaar oud. De huur van ons huis konden we ieder moment verlengen, of opzeggen. In het najaar van 2010 viel alles samen…. We gaan! Dat is ons moment geweest.

Ik kan mijzelf omschrijven als ondernemend. Ik ben op zoek naar een uitdaging, ik ben een doorzetter en kan de positieve kant blijven zien ook al is er een tegenslag. Het beleven van een andere cultuur, door er ook echt te wonen en er niet een lange vakantie houden, is dan ook een uitdaging geweest die altijd wel door mijn hoofd spookte.

Het meest spannende aan het verhuizen naar een ander land is om een nieuw leven op te bouwen. Telkens open te staan voor ‘andere’ dingen, want alles gaat nu eenmaal anders dan ‘thuis’, ook gewone dingen als boodschappen doen. En telkens weer wat nieuws ondernemen, van Playcentre (kinderopvang gerund door ouders zelf) tot mooie wandelingen tot hockeyen in de regio tot drinks & nibbles bij vrienden. Het is ook het uitproberen van de gewoonten en manieren in een land en bepaalde leefcultuur. Sommige gebruiken passen ook bij jezelf en je gezin en worden een nieuwe traditie, zoals de uitgebreide ‘morning tea’, toch net wat anders dan ons kopje koffie in de ochtend.

Een gevoel van trots

Het is tegelijkertijd ook telkens mijn uitdaging geweest om mij hier zo thuis te voelen, zoals ik dat destijds voelde in Nederland. En dat is gelukt! Wel meer dan dat! Dat geeft een gevoel van trots. Ons gezin is hier ingeburgerd, behalve ons accent, zou je zeggen dat we kiwi’s zijn! Niet dat het doel is om een kiwi te worden, maar ik vind het heel belangrijk om in een cultuur mee te gaan en een mooie combinatie er van te maken met de eigen (gezins)gewoonten.
Het is een hele waardevolle ontdekking geweest dat ik het in me heb een thuissituatie te creëren voor mezelf en mijn gezin. En niet alleen een thuis, maar ook flexibel ben om in een nieuwe cultuur mijn weg te vinden.

Ik leef een fantastisch en inspirerend leven, waarin ik elke dag weer mag leren. Het beleven van een nieuwe cultuur met nieuwe mensen om mij heen, dichtbij mijn eigen gezin en zien wat de dag brengt. Dat blijft leuk.

No worries

Ik wens allen een dergelijke ervaring toe. Het leven in het buitenland maakt je wijs over jezelf, je eigen gezin, wat is belangrijk, wat gaat voor. En je komt dichterbij jezelf en je gezin: een thuis creëren. Wherever that may be. No worries! De kiwi lijfspreuk.

Meer weten over Danielle?

LinkedIn

This is custom heading element

In mijn werkzaamheden wordt ik vaak geconfronteerd met jongeren die het niet kunnen, of beter gezegd; jongeren die denken dat zij het niet kunnen. Het zijn jongeren die iets hebben meegemaakt en daardoor een rugzak aan bagage met zich meedragen. Ze hebben vaak negatieve ervaringen opgedaan, waardoor zij geen positiviteit meer zien. Totdat ze tegenover […]

This is custom heading element

Ik heb altijd veel verschillende dingen gedaan: een brede opleiding, een diverse baan. Als zpp-er heb ik allerlei opdrachten gedaan. Parttime freelancen en parttime loondienst. The best of both worlds, zo hield ik mezelf voor. Aan de ene kant de vrijheid van het ondernemerschap en aan de andere kant de zekerheid van loondienst.

This is custom heading element

This had been a very special year in my life; I accomplished a dream I had for some year now. Ten years ago, when I was starting my Bachelor degree in Mexico City, I pictured myself doing a post-graduate program in a country far away from home.

This is custom heading element

Ik voel mij een echte Rotterdammer en woon al meer dan 20 jaar in Rotterdam. Oorspronkelijk kom ik uit Limburg, maar ik wilde liever naar Rotterdam en ik ben in mijn eentje op mijn 18e naar Rotterdam vertrokken. Rotterdam is een stad van doeners en er woonden, ook toen al, mensen die overal van de [...]

Nieuwsgierig naar Life Impact Company

Naam

Email

Je telefoonnummer

Je bericht

Top